21 april 2017
19:00

IFK Örebro

Referat: IK Sturehov - IFK Örebro

Så var serien igång. Premiären mot Sturehov slutade 1-1 efter ett relativt sent kvitteringsmål från Hovet.

Första halvlek jämn spelmässigt. Vi känns bestämda från start och vinner mycket dueller och har mycket boll mot ett lågt stående Sturehov. Bästa chansen har Pontus som tappar ut bollen i straffområdet efter ett fint anfall och inlägg av Sparrow. Vi tar ledningen genom Andreas som stänker dit en frispark. Lite billigt måste erkännas då Hovet-keepern ställde upp muren lite fel och sedan släppte "sitt" hörn. Men en bra träff av nyförvärvet som firade med "sälen". Fortsätt jämnt efter målet men mer Hovet dock skapade man inga rejäla målchanser mot en säker Hannes.

Andra och en anstormning från Sturehov. Vi blev passiva och stressade i vårt spel. Dock bra försvarsspel och efter att vi ridit ut den inledande stormen kändes det stabilt. Dock kom ej lyset igång och en paus på 10 minuter följt av ett strömavbrott på några minuter. Efter pausen kom vi fel i det mesta och Sturehov tryckte på. 1-1 kommer med cirka 10 kvar. Ett inlägg där vi agerar mycket passivt. Rättvist måste erkännas då vi blir för passiva i andra halvlek.

Bra betyg för backlinjen och Hannes därbak samt Sparrow på sin kant. Övriga kan bättre. Tråkigt tråkigt att Erik Lind skadades och fick linka av. En knäskada som tyvärr verkar allvarlig. Vi hoppas Erik snart är tillbaka! Nu väntar Hallsberg hemma på fredag. Ett Hallsberg som vann premiären mot Vretstorp.

Matchens tre stjärnor.
3 st. Samuel Sparrow. Slet beundransvärt matchen igenom. Ville mycket och visade den 100 procentiga inställningen vi måste ha.
2 st. Eric Emanuelsson. Bra debut säker i försvarsspelet och bra uppspel.
1 st. Hannes Abrahamsson. Säker sista utpost. Bra i luften, kunde inte göra något åt målet.